Vítejte, můžete se přihlásit nebo se zaregistrujte

Měna – CZK | EUR

košík je prázdný

Běžná horká čokoláda vás už nebaví? Udělejte si mexickou!

mexická horká čokoláda recept

Podzim umí vykouzlit krásné barevné divadlo, má ale i svou odvrácenou tvář. A ta je blátivá, chladná, a tak trochu chmurná. V takovém případě je potřeba dodat tělu pozitivní energii, která zahřeje až do konečků prstů. Nabízíme vám proto recept, který to zaručeně umí. Tahle neobyčejně dobrá, horká čokoláda v mexickém stylu je plná voňavého koření, jež vám v mžiku zvedne náladu a přivolá zpět úsměv na rty. Společně s dobrou knížkou tvoří sehranou dvojku, která rozsvítí pošmourný deštivý den.

Čas přípravy 15 min.

Suroviny na 4 porce:

3 hrnečky plnotučného mléka
tabulky Fair Traide DIVINE mléčné čokolády
3 lžičky skořice
1 lžička vanilkového extraktu
Špetka mořské soli
½ lžičky drceného chilli
Domácí šlehačka na ozdobu

Postup:

Do hrnce vlijte mléko a přidejte skořici. Přiveďte k varu a na mírném ohni nechte ještě asi 10 minut skořici řádně rozvonět. Nezapomeňte občas zamíchat. Mezitím si nasekejte čokoládu, kterou následně přidejte s vanilkovým extraktem, solí a chilli ke skořicovému mléku. Za častého míchaní vařte přibližně 5 minut nebo tak dlouho dokud se čokoláda neroztaví. Směs by měla být hladká a krémová. Hotovou horkou čokoládu nalijte do připravených hrnečku a na závěr ozdobte šlehačkou. Otrlejší jedinci mohou šlehačku ještě posypat dle libosti drceným chilli. Na zdraví!

zpět na seznam článků
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.