Vítejte, můžete se přihlásit nebo se zaregistrujte

Měna – CZK | EUR

košík je prázdný

Dáte si kávu zpracovanou medovou metodou?

Zpracování kávy medovou metodou

Co si představíte, když se řekne “medová metoda zpracování kávy”? Kávu s medem? Kávu medové barvy? Nějakou novou kávovou specialitu? No, možná vás překvapíme. Tuto kávu si díky naší nové spolupráci s Xanadu u nás můžete pořídit. No ale, co že to vlastně je?

Jedná se o speciální způsob zpracování kávy. Základním principem je sběr pouze zralých kávových třešní, které se poté ručně drtí. Kávová zrna na sobě mají silnou vrstvu rostlinného slizu a jsou sušena 15-20 dní na “afrických lůžkách”, která jsou vyráběna z lokálních materiálů jako je bambus nebo síťovina a mají černou plachtu na noční přikrytí. Během doby sušení se obsah vody sníží na 11% a dochází k rozkladu cukrů. Protože jsou zrna obalena slizem, je nutné je během procesu sušení ručně promíchávat, aby vespod nezplesnivěla.

 

Unikátnost této metody spočívá také v tom, že není zapotřebí jediné kapky vody. Farmáři navíc nepotřebují ani velké sušičky, a tak ušetří za nemalé množství elektřiny a navíc šetří životní prostředí od fosilních paliv. Další výhodou je také to, že se tento způsob zpracování může provádět i v odlehlých oblastech a není nutné kávová zrna převážet do zpracovatelských závodů. Káva tak nepodléhá riziku poškození během cesty, což by mohlo ovlivnit její kvalitu a výslednou chuť.

 

Díky medové metodě najdete v jedinečné chuti této kávy stopu medové hořkosti. V našem eshopu si jí nyní můžete pořídit a sami otestovat. Jedná se o Keňu od Xanadu (100% arabica) a kromě oné medové hořkostí skrývá také tóny červeného pomeranče se svěží kyselostí a sladkost.

 

Věříme, že si ji zamilujete!

 

zpět na seznam článků
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.